Monday, February 13, 2012

The Marula Effect

Ati auzit de efectul Marula ?
      In regiunea Mozambic, din Africa, adica undeva vis-a-vis de Madagascar (where the animals like to move it move it) exista un arbore de marime medie, in care cresc fructe de o culoare galbena, si foarte aromatizate la gust, ce poarta numele de Marula.



         Marula este o specie de mango, care, datorita caldurii foarte mari, intra in fermentatie. Localnicii il folosesc la prepararea gemului, vinului, berii si lichiorului denumit Amarula, dar fructul poate fi consumat si ca atare.



        Atentie: Continutul de alcool din fruct este de 17%, iar in momentul in care acestea ating apogeul coacerii, cad singure din copac, intra in fermentatie, ceea ce creste foarte mult continutul de alcool.


        Din sectiunea "Alcoolul dauneaza grav sanatatii" se pare ca animalele din zonele in care cresc aceste fructe, sunt grav afectate, sau mai bine spus foarte ametite de la alcoolul continut de marule.

         Daca aveti drum pe acolo si nu conduceti, faceti un popas si culegeti cateva, daca nu...o sa va las pe voi sa vedeti efectul in plina actiune.


No comments:

Post a Comment