Wednesday, February 15, 2012

Da vina pe...

Ianuarie, frig, vant puternic, coafura rezista....

            Intr-adevar e iarna, si iarna de obicei mai ninge, mai e viscol, ingheata soselele(sosetele), si tot ce mai poate ingheta. Mai avem si cate un fenomen rar intalnit, cum ar fi ploaia de gheata... sau mai la moda fiind numita "freezing rain" pentru ca in engleza suna mai dramatic. ( drums please)

            O situatie: data fiind vremea minunata de astazi, locuitorii Bucurestiului au iesit la curatat masini, dat zapada din fata casei, altii au iesit la curatat masinile altor concetateni care din diverse motive nu pot depune efortul necesar pentru a curata masina sau drumul, dar evident contra cost (se va introduce in COR: dezapezitor freelancer).
Alta situatie, daca va mai amintiti "Tulcea, cinq cent quatre vingt dix centimetres, gheaţă la mal!" .                                                                          
            Da, ghici ce? au inghetat si apele la cat de frig a fost in ultimile 2 saptamani.

            Si da, la Intorsura Buzaului s-a atins minima de -32.5 grade celsius in aer, si -34 grade la sol. Cea mai scazuta temperatura atinsa in judetul Covasna, Intorsura Buzaului, in 8 Februarie 2005, cu o valoare de -35.8 grade. De notat ca minima absoluta in Romania a fost de -38.5 grade, la Bod (depresiunea Brasovului), in data de 24 Ianuarie 1942.

             Si toate acestea fiind spuse, pe cine dam vina?
             Raspuns:


Eh, asa cum zice si Voltaj in ultima lor melodie... Da vina pe :

        La inceput am zis ca e asa lejer de iarna : mai un fulgulet, mai un troian de zapada, mai un Boc iesit pe DN sa faca o demonstratie de dat la lopata, totul a fost ok. Acum dupa ce situatia s-a ingrosat, si nu stiu daca are legatura cu plecarea lui Emil sau nu ... trebuie sa gasim un vinovat, si guvernantii raspund primii.
       Sinteza din aceasta seara a luat-o putin pe aratura, asa cum fanii sustin si despre unul din invitati (Oreste) care mai batea campii, se mai contrazicea de unul singur, pe sistemul eu intreb si eu raspund.

Pana la urma cum ramane? Meteorologii 15 minute la colt pe coji de nuca.

       Si ii rugam de asemenea pe oamenii-meteo, ca data viitoare sa anunte guvernantii mai din timp, cu vre-un an, ca vine iarna si o sa ninga, ca sa fie pregatiti, sa faca eventual un proiect de lege, sa voteze, una alta... stiti voi, lucruri pe care trebuie sa le faca  guvernantii.

Rusine, rusine, de 3 ori rusine...da vina pe .... cine?

No comments:

Post a Comment