Monday, February 9, 2015

Kingsman : The Secret Service (2015)

Nici nu incepe filmul si deja stiu cum se termina. E genul ala de film.

Dar de dragul copilariei si al filmelor cu spioni ma las pierdut in povestea moderna a servicilor secrete cu trasaturi de cavaleri medievali si ma minunez de ce gadget-uri mai exista in epoca moderna a spionilor.

Bazat pe povestea ComicBook-ului cu acelasi nume de Matthew Vaughn (director), care impreuna cu Jane Goldman, amandoi cunoscuti pentru colaborarile Kick-Ass, Stardust si X-Men, reuseste sa depaseasca cu mult actiunea din usor-penibilul Kick-Ass. Rapiri, ucideri, batai sofisticate in costume antiglont, capete care explodeaza ca artificiile de Revelion la London Eye. Duse in extrem momentele cu ucideri, poate chiar parodiate maxim de data asta catre adresa americanilor. Si totusi, reclama la McDonalds nu lipseste, nu mai spunem ca toti au blugi Levi's, de parca toata Anglia se imbraca de la ei. De ceasurile Bremont nici nu vreau sa comentez, avand in vedere ca varianta de ceas din film costa doar 20,285$.

Actiunea se cam imparte pe doua fronturi: recrutarea unui nou cavaler in organizatia super-ultra-hiper secreta, in paralel cu actiunea pe care o intreprinde personajul negativ jucat aici de Samuel L. Jackson, prin care vrea sa curete planeta de oameni.

In timp ce candidatii se straduiesc sa treaca probele puse la cale cu lux de amanunt de catre acest Merlin (Mark Strong) al cavalerilor, Valentine (S.L. Jackson) raspandeste teroare in stanga si in dreapta printr-un plan diabolic de geniu peltic si sensibil la sange.
Colin Firth isi interpreteaza rolul cu calmul sau tipic britanic, iar acest pui de Wales din rolul principal, Taron Egerton, care este abea  la inceputul carierei sale cinematografice se tine destul de bine in personajul care pare ca a fost creat pentru el.

Actiune dar si comedie pe alocuri reuseste sa ma tina atent in cele 2 ore pe un scaun incomod, intr-o sala plina de oameni care au venit si ei la film ca avea nota mare pe imdb si era avanpremiera, sau cel putin asta se citea pe fetele lor.

Concluzia finala e ca Suedia a luat-o in c#r, restul va las sa il descoperiti ;)

Nota 7.5 pentru acest film.

No comments:

Post a Comment