Wednesday, March 28, 2012

Meledic - Excursie

Ca de weekend, urmand rutina excursiilor in afara Capitalei, in aceasta duminica (25.03.2012) am plecat la drum catre Buzau.

Drum intins, croit prin toate satele, dupa o ora si jumatate ajungem in ...Buzau.

Resedinta si cel mai mare oras al judetului Buzau, cunoscut ca fiind in regiunea Muntenia, este al 18-lea oras ca populatie din Romania. Ca si asezare, se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia din dealurile subcarpatice de curbura.

Palatul Comunal Buzau

Zabovind doar de pranz in acest oras, am plecat mai departe la drum. Destinatia ? Platoul Meledic.

Platoul Meledic, situat in Subcarpatii de Curbura, intre raul Slanic la Sud (afluent al raului Buzau), paraul Jgheab la Est, paraul Meledic la Nord si paraul Sarat la Vest, la o inaltime de 600 m altitudine, este constituit din argile si gresii de cuvertura pe melasa unui masiv de sare, inconjurat de formatii de gresii si sisturi argiloase.






Pe acest platou gasiti Lacul Meledic. Cunoscut ca unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, in ciuda faptului ca este asezat pe un masiv de sare. Cu o suprafata de un hectar, pe margine aflandu-se si o pensiune si un camping.


Tot aici, tabara de sculptura in lemn, un proiect initiat de Cornelia Ionescu Ciurumelea si prof. Dumitru Cristea in 2001, care contine aproximativ 25 de statui din lemn raspandite de jur imprejurul lacului Meledic.
























































































































































No comments:

Post a Comment