Tuesday, March 13, 2012

Atlantida si Marele Cristal



Istoria Atlantilor

          In timp oamenii au folosit pietrele si cristalele in diverse scopuri, fie pe post de bijuterii, amulete, sau monede. Printre cele mai vechi legende despre cristale ne ducem la Atlantida. Locuitorii Atlantidei ar fi folosit cristalele pentru a canaliza si utiliza energia macrocosmica, pentru a produce raze de lumina cu scopul comunicarii telepatice cu proprii stramosi. Legenda spune ca inteleptii au incorporat informatii in anumite cristale pe care le-au ingropat in pamant, cu convingerea ca vor fi descoperite. Unii spun ca aceste cristale pot fi gasite oriunde pe planeta, ele chemand persoanele care au aceeasi semnatura energetica cu cea a Atlantilor.
          Din nevoia de cat mai multa putere, locuitorii au initiat operatiunea Marele Cristal pentru a inmagazina o cantitate enorma de energie. Fiind mai mult decat putea duce, cristalul a cedat, eliberand aceasta energie dar sub o forma distructiva, astfel provocand eruptii vulcanice, cutremure, ploi torentiale, acte care au dus la scufundarea Atlantidei.
In prezent se presupune ca ruinele acestui oras salasluiesc pe fundul oceanului in Triunghiul Bermudelor, disparitiile din acea zona fiind explicate de excesul de energie care inca mai este emanat de "Marele Cristal".

          In practica medicala veche se foloseau amulete si talismane din diferite pietre in functie de boala. In Roma antica se credea ca obiectele externe influenteaza direct corpul.
Bijuteriile si pietrele pretioase au fost asociate regalitatii si au fost des folosite pe coroane si tronuri regale, sau in decoratii. Regii si faraonii se ingropau cu intregi colectii de bijuterii si pietre.
          In ziua de azi tehnologia a gasit si alte intrebuintari cristalelor. Cristalul de rubin este folosit in chirurgia microscopica bazata pe laser. Un alt des intalnit cristal este cel de cuart, care este prelucrat anual in cantitati de mii de kilograme.
          La nivel spiritual, pietrele si cristalele pot fi folosite in meditatie. Pot fi puse sub perna in timpul somnului pentru a inspira vise placute si profetice. Se folosesc in practica medicala pentru a remedia dezechilibre energetice ale corpului, sau pentru a rezolva probleme mentale.

Cristalografia : stiinta care se ocupa cu studiul structurii, formarii si proprietatiilor cristalelor.
Cristalul : corp omogen, anizotrop, cu structura interna tridimensionala in diferite sisteme de simetrie, cu repetari periodice numite sisteme de cristalizare. 

Cristaloterapia

          Cristalele au capacitatea de a transfera, retine, transmite, focaliza si mari intensitatea energiei.
Una din stravechile stiinte naturiste practicate in India acum cateva milioane de ani este cristaloterapia. Desi se pierde in negura timpului, este reamintita si reinviata, desi exista si sceptici care nu cred in puterile curative si proprietatile energetice ale pietrelor. Terapia aceasta alternativa este folosita pentru a preveni anumite probleme sau pentru a vindeca anumite boli provocate de dezechilibre energetice sau atacuri psi. De asemenea de adaugat si faptul ca nu are efecte secundare.
Cristalele se utilizeaza in terapii in functie de zodie, in functie de afectiune, sau in functie de zona afectata.

No comments:

Post a Comment